Υγιεινό κέικ καρότου
Μαμάδες! Είμαι βέβαιη, ότι γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά. Πόσο μάλλον να αφιερώνουμε χρόνο ποιοτικό και δημιουργικό! Τις περισσότερες φορές, οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνουν πολύ τη μαγειρική, όταν τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν. Μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε τον –λιγοστό ίσως- ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα σας φτιάχνοντας ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό κέικ. Πρόκειται για ένα κέικ καρότου με μέλι και αλεύρι ολικής άλεσης.
Υλικά συνταγής:
- 4 μεγάλα αυγά
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1¼ φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 πρέζες αλάτι
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 350 γραμ. καρότα (καθαρισμένα και ψιλοτριμμένα)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι.
- Με σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών.
- Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 55΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του.
- Το αφήνουμε στη φόρμα.
- Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του.
- Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ και περιχύνουμε με το αραιό μέλι
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Επιστροφή στην κατηγορία Δραστηριότητες