Αγία Παρασκευή 2106085780 agiapar@xelonakia.gr    Καλλιθέα 2109520025 kallithea@xelonakia.gr

Συχνές Ερωτήσεις Για Το Baby Swimming

Z

Τι είναι η βρεφική κολύμβηση;

Η βρεφική κολύμβηση είναι μαθήματα κολύμβησης για βρέφη και νήπια από την ηλικία των 3 μηνών έως και την ηλικία των 4 ετών. Σκοπός των μαθημάτων αυτών είναι να αναπτύξουν την ικανότητα της κολύμβησης .

Z

Η βρεφική κολύμβηση ενδείκνυται για όλα τα μωρά;

Η βρεφική κολύμβηση είναι μια κατάλληλη δραστηριότητα για όλα τα μωρά. Ο μόνος λόγος για να μην συμμετάσχει κάποιο σε αυτήν είναι λόγω προβλημάτων υγείας που θα διαπιστωθούν από τον γιατρό και θα απαγορεύσουν την παροδική διακοπή των μαθημάτων.

Z

Πρέπει να έχει περπατήσει πρώτα το μωρό και μετά να μάθει κολύμβηση;

Όχι, δεν χρειάζεται να έχει περπατήσει. Η βρεφική κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας!

Z

Είναι ασφαλές να ξεκινήσουν από τόσο μικρή ηλικία;

Η βρεφική κολύμβηση είναι μία ασφαλής δραστηριότητα από την στιγμή που γίνεται στο κατάλληλο περιβάλλον και από εξειδικευμένους προπονητές.

Z

Είναι ασφαλές για την υγεία των παιδιών; (υγιεινή πισίνας, κρυώματα, ωτίτιδες, κλπ)

Η πισίνα καθαρίζεται και απολυμαίνεται επί 24ώρου με βάση τις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την νομοθεσία και εξασφαλίζουν ένα υγιεινό υδάτινο περιβάλλον. Επίσης, το νερό είναι 31-32 βαθμούς κελσίου, δηλαδή στην κατάλληλη θερμοκρασία για να μπορέσει ένα βρέφος-νήπιο να κάνει μάθημα 30-45 λεπτά της ώρας χωρίς να εξαντληθεί θερμικά. Τέλος, θερμαίνεται και αφυγραίνεται και ο εξωτερικός χώρος, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αναφορικά με την ωτίτιδα, το νερό της πισίνας δεν την προκαλεί σε καμία των περιπτώσεων. Οι ωτίτιδες, στην ηλικία που αναφερόμαστε, ακολουθούν τις ρινίτιδες ή προέρχονται από μικρόβιο. Όταν ένα παιδί, όμως, νοσεί δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Z

Υπάρχει κίνδυνος πνιγμού ή άλλων ατυχημάτων;

Ο κίνδυνος του πνιγμού είναι ανύπαρκτος. Όταν μιλάμε για βρεφική κολύμβηση αναφερόμαστε σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που το πρώτο που διδάσκει τους συμμετέχοντες είναι οι κανόνες της ασφαλής συμπεριφοράς δίπλα και μέσα στο νερό. Αυτό ς είναι και ο κύριος στόχος της δραστηριότητας. Η ασφάλεια στο νερό! Επίσης ο περιβάλλοντας χώρος της πισίνας είναι κατασκευασμένος από αντιολισθητικά υλικά για την αποφυγή ατυχημάτων εκτός νερού. Κατά βάση όμως αυτό που αποτρέπει τα ατυχήματα είναι η σωστή εκπαίδευση από το εξειδικευμένο προσωπικό.

Z

Χρειάζομαι πιστοποιητικά υγείας από γιατρούς;

Ναι είναι απαραίτητο να προσκομίσετε πιστοποιητικά υγείας: Παιδιάτρου για το παιδί και δερματολόγου (γυναικολόγου) και καρδιολόγου για τον συμμετέχοντα γονέα.

Z

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να συμμετέχω στα μαθήματα;

Για το παιδί: Μαγιό πάνα και σκουφάκι
Για τον συνοδό γονέα: Μαγιό αθλητικό (ολόσωμο, μαύρο ή μπλέ για τις κυρίες) και T-shirt για τους κυρίους, κολυμβητικό σκουφάκι
Επίσης θα χρειαστείτε σαγιονάρες, πετσέτες ή μπουρνούζι και ότι άλλο χρειάζεστε για το λουτρό καθαριότητος μετά το μάθημα
Κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες μην ξεχάσετε το μάλλινο σκουφάκι κατά την έξοδό σας από το κολυμβητήριο

Share This